Expoziția industriei spațiale din România

Categoria: Expozitii

Parteneri:
Deimos Space S.R.L. Universitatea din Bucuresti

Unde: Promenada Mall (vezi harta)

Calea Floreasca Nr. 246B, Bucureşti

Programari:

Vineri 29 sep, 10:00 - 18:00

De cîțiva ani accesul în spațiul cosmic a încetat a mai fi domeniul exclusiv al marilor proiecte guvernamentale, iar aplicațiile comerciale s-au dezvoltat exploziv, de la constelații cu sute sau mii de sateliți destinați comunicațiilor de mare viteză la turismul spațial.

Vineri 30 septembrie, vă așteptăm la Promenada Mall la o expoziție a industriei spațiale autohtone. Aici vă veți întîlni atît cu companii cu tradiție în acest domeniu, precum GMV Romania sau Deimos Space Romania, dar și cu start-up-uri (2Space, SpacedIn), institute de cercetare sau grupuri de studenți și elevi implicate în proiectele Agenției Spațiale Europene sau NASA.

Veți putea vedea chiar și meteoriți la standul Facultății de Geologie a Universității din București! Deși aceste roci nu au fost aduse direct din spațiu, colectarea lor aici, pe Pămînt, ne oferă informații de neprețuit asupra corpurilor spațiale spre care ne vom îndrepta în curînd.

Accesul este liber. Expoziția este amplasată la etajul 1 al centrului comercial. Grupurile școlare, însoțite de profesori, sînt bine venite!