Inundații, uragane și incendii - fenomene meteo extreme

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Cărturești Verona - Mansardă

Strada Pictor Arthur Verona 13-15, București

Programari:

Joi 28 sep, 19:00 - 20:30

Într-o lume în continuă schimbare, fenomenele meteo extreme devin din ce în ce mai frecvente și mai severe. De la inundațiile devastatoare la uraganele violentă și incendiile fără precedent, aceste fenomene extreme afectează viața de zi cu zi, ecosisteme și economia la scară globală. Dar cum se formează aceste fenomene? Care sunt cauzele lor, și mai ales, ce măsuri putem lua pentru a ne proteja comunitățile și planeta? În cadrul acestei conferințe vom răspunde la aceste întrebări și multe altele, oferind o perspectivă științifică asupra modului în care schimbările climatice influențează fenomenele meteorologice extreme. 

Dr Bogdan Antonescu  Este fizician specializat în fizică atmosferei, interesat de istoria, climatologia, procesele fizice și impactul fenomenelor meteorologice extreme. În prezent conduce proiectul Extreme Weather Events in the Future Climate of Romania (ClimExRo) care își propune, printre altele, să aducă cercetările din mediul academic mai aproape de public. Bogdan Antonescu este lector în cadru Facultății de Fizică (Universitatea din București) și cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

O discuție bazată pe dovezi științifice cu Corina Negrea.

Corina Negrea
 a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică la Universitatea din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Are o experiență de peste douăzeci de ani în jurnalismul de știință și a realizat mii de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la „Săptămîna Nobel". A fost bursieră a cîtorva dintre cele mai prestigioase instituții, universități și programe de pregătire dedicate jurnaliștilor de știință din lume: EICOS – Martinsried, Germania; Knight Fellowships – Stanford University, SUA; FACS – Caltech, Pasadena, SUA etc.

 

Intrarea este liberă și nu necesită înscriere