"Imun" de Philipp Dettmer, lansarea de carte a toamnei în colecția Știință

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Unde: Libraria Humanitas de la Cișmigiu (vezi harta)

Bd. Elisabeta nr. 38 București

Programari:

Duminica 01 oct, 17:00

"Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață", de Philipp Dettmer - unul dintre cei mai talentați și populari comunicatori ai științei de pe internet, creatorul celebrului canal de YouTube „Kurzgesagt – In a Nutshell”.
Evenimentul face parte din ediția 2023 a Bucharest Science Festival.
Participă: Dr. Andra Maxim, Alexandru Babeș, Toma Pătrașcu. Moderator: Corina Negrea

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, printr-o rezervare prin Eventbook, aici: https://eventbook.ro/.../bilete-lansare-imun-philipp-dettmer
„Cartea lui Dettmer este o lectură esențială.“ — Library Journal
În ultimii trei ani, ca urmare a COVID-19, s-a vorbit mai mult ca niciodată despre sistemul imunitar. Din păcate, discuția nu s-a bazat întotdeauna pe informații științifice, luate din surse de încredere. Dezinfor­marea nu a făcut ravagii doar în timpul pandemiei. Indiferent că vorbim despre coronavirus, boli auto­imune sau cancer, teoriile bizare despre leacuri miraculoase și vindecări de pe o zi pe alta circulă în voie, prinzând în mreje o mulțime de oameni.
„Imun: O călătorie în profunzimea sistemului care ne ține în viață” este un demers exemplar de informare corectă a publicului larg cu privire la funcționarea sistemului imunitar – unul dintre cele mai complexe și mai fascinante din lumea vie –, în speranța că o mai bună înțelegere a proceselor imune ne va ajuta să ne protejăm de informațiile false și ne va încuraja să avem grijă de noi.
PHILIPP DETTMER, fondatorul popularului canal de YouTube Kurzgesagt – In a Nutshell, este scriitor și absolvent al prestigioasei Universități de Științe Aplicate din München. Dettmer a lansat platforma Kurzgesagt cu scopul de a explica publicului larg idei complicate într-o manieră accesibilă și de a hrăni curiozitatea oamenilor despre lume.