Formulele fericirii

Categoria: Expozitii

Prin Formulele fericirii, coordonatoarea Teodora Moscu (Facultatea de Chimie, UBB Cluj & voluntară AIVImedia.hub) a preluat o discuție despre formulele chimice pe care oamenii le afișează public, fie că și le tatuează, fie că le poartă imprimate pe tricouri. Discuția a ajuns, ulterior, să demitifice diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilat, sau să explice percepțiile divergente asupra semințelor de mac.

Expoziția noastră cuprinde opt panouri de dimensiuni medii care prezintă câte o ilustrație a unei stări sau a unui element conectat, într-o mai mică sau mai mare măsură, cu starea de bine. De la cofeină la capsaicină, trecem prin senzații foarte diferite și aflăm lucruri mai puțin cunoscute despre alimente sau lucruri din viața de zi cu zi.

Totodată, curatoarea Iulia Dromereschi vede expoziția drept un manifest pentru arta clasică sau digitală creată de om. Autorii/oarele/x sunt voluntari AIVImedia.hub din departamentul #ilustratie și prin lucrările lor puteți asista la diversitatea viziunii și exprimării artistice. Sigur că unele dintre ele au fost create utilizând brush-uri, programe sau dispozitive ajutătoare, însă în spatele tastelor ori ecranului s-a aflat o persoană. În ce măsură poate inteligența artificială să redea emoții umane este o discuție care abia începe.