Vizită în Bucureștiul liliecilor

Categoria: Tururi ghidate

Unde: Libraria Humanitas Kretzulescu (vezi harta)

Calea Victoriei 45-47, București

Programari:

Miercuri 28 sep, 19:00 - 21:00
Joi 29 sep, 19:00 - 21:00
Simbata 01 oct, 18:00 - 20:00
Duminica 02 oct, 18:00 - 20:00

Aceste animale fascinante nu se intersectează prea des cu noi. Dacă ești atent, poți să le vezi în amurg, cînd pleacă la vînătoare. Vînează insecte, care sînt mici și agile, așa că îi recunoști după zborul caracteristic, plin de "acrobații". De asemenea, dacă trec aproape și mai este suficientă lumină, vedem clar că au altă conformație decît păsările.

Deși foarte buni zburători, liliecii sînt mamifere, nu păsări. Sînt mult mai apropiați de noi, oamenii, decît de vrăbii sau de porumbei, iar zborul l-au dezvoltat independent de acestea. De fapt, sînt un exemplu clasic de evoluție convergentă, modul de viață și selecția naturală făcîndu-i să semene cu păsările, deși sînt înrudiți direct cu șoarecii sau cu oamenii.

Împreună cu asociația Wilderness Research and Conservation vă propunem o vizită în Bucureștiul liliecilor. Ne vom întîlni pe terasa Librăriei Humanitas Kretzulescu, apoi, după o prezentare despre viața și obiceiurile liliecilor, vom porni în plimbare prin Cișmigiu pentru a ne întîlni cu ei. Cum îi vom descoperi? Pornind de la sunetele de ecolocație pe care le emit pentru a-și detecta prada!

Nu uitați să vă îmbrăcați corespunzător unei seri de toamnă!