Sănătate prin prevenție

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
Radio Romania Cultural

Unde: Cărtureşti sala de la Demisol (vezi harta)

Str Pictor Arthur Verona nr. 13-15, Bucuresti

Programari:

Simbata 01 oct, 13:00 - 15:00

Medicina modernă dispune de un arsenal impresionant de tratamente. Cu ajutorul lor, putem ține sub control o serie întreagă de boli care, pînă relativ de curînd, făceau ravagii. Descoperirea antibioticelor, apoi a antiviralelor, a redus semnificativ mortalitatea prin afecțiuni de natură infecțioasă, iar speranța de viață a crescut semnificativ față de acum 50 sau 100 de ani.

În paralel, știința medicală a făcut posibilă și înțelegerea cauzei bolilor. Am înțeles astfel că multe dintre acestea pot fi prevenite, iar prevenția se poate face cu costuri și cu riscuri mult mai mici decît un eventual tratament. Fie că vorbim de infecția cu HIV sau de cea cu noul coronavirus, de cancerul de col uterin, de variola maimuței sau de multe altele, toate pot fi prevenite prin măsuri simple de sănătate publică.

Cum putem promova educația pentru sănătate? Care este rolul instituțiilor statului? Dar al ONG-urilor? Cum pot cele două sectoare să coopereze pentru o societate mai sănătoasă?

La aceste întrebări vor încerca să răspundă psihologul Cristina Fierbințeanu, coordonator al centrului Arena al Asociației Române Anti-SIDA (ARAS) și Mihaela Ștefan, vice-primar al Primăriei sectorului 6.

Gazda întîlnirii este Corina Negrea, redactor al emisiunilor de știință de la Radio România Cultural.

Intrarea este liberă.