Kids' Lab

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii, UPB

Unde: Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii (vezi harta)

Strada Gheorghe Polizu 1-7, București

Programari:

Miercuri 27 sep, 10:00 - 13:30

Chimia, ştiinţa compoziţiei şi proprietăţilor materiei, este un instrument indispensabil vieţii moderne. Fie că vorbim de medicamentele care ne-au ajutat să învingem boli înspăimîntătoare, de îngrăşămintele agricole necesare asigurării hranei unei populaţii de 8 miliarde de oameni sau de materialele plastice a căror invenţie a adus o bunăstare de neînchipuit în urmă cu 100 de ani, aplicaţiile chimiei în viaţa noastră de zi cu zi sînt nenumărate.

Atelierele Kids' Lab vă dau posibilitatea de a petrece o oră în lumea chimiștilor. Tema de anul acesta este "Clever Foodies", iar experimentele îi vor ajuta pe copii să afle mai multe despre conținutul de vitamină C al sucurilor de fructe.

În cadrul atelierelor, participanții au ocazia să efectueze ei înșiși experimente chimice, în condiții de siguranță, utilizînd truse de lucru adaptate vîrstei și cunoștințelor pe care le dețin la acel moment. Laboratoarele se desfășoară sub atenta supraveghere a studenților voluntari din Facultatea de Inginerie chimică și Biotehnologii și sub îndrumarea unui cadru didactic. Timp de 60 de minute, în grupe de maxim 30 persoane, copiii au ocazia să învețe, sub formă de joc, într-o atmosferă relaxată.

Atelierele se adresează școlilor. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă. Pentru înregistrare, vă rugăm să completați formularul disponibil la https://forms.gle/GrF6D4TioUogVzxV8. Vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru confirmarea înscrierii. Accesul la atelier este posibil doar după ce primiți confirmarea!
 
Sînt disponibile trei sloturi orare, fiecare pentru 30 de elevi (o clasă):
  • 10:00 - 11:00
  • 11:15 - 12:15
  • 12:30 - 13:30