Cine verifică alimentele?

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
Centrul Național de Cercetări Științifice pentru Siguranța Alimentară

Unde: Centrul Național de Cercetări Științifice pentru Siguranța Alimentară (CNpSA) (vezi harta)

Bd. Iuliu Maniu nr. 6
(în Centrul CAMPUS)

Programari:

Miercuri 27 sep, 10:00 - 12:00

Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.

"Centrul Național de Cercetări Științifice pentru Siguranța Alimentară (CNpSA)" a fost înființat în scopul analizei avansate a alimentelor. Fie că este vorba de măsurarea componentele hrănitoare din produsele alimentare sau de detectarea unor eventuale toxine, tehnicile folosite de specialiștii centrului permit controlarea calității alimentelor, pentru a fi siguri că ce mîncăm este sănătos și hrănitor.

Vizitînd laboratoarele centrului și întîlnindu-vă cu cercetătorii de aici veți afla cum chimia alimentară și alte ramuri ale științei contribuie la apărarea sănătății noastre.

Aceste vizite se adresează școlilor. Participarea este gratuită, dar necesită programare prealabilă. Pentru înregistrare, vă rugăm să completați formularul disponibil la https://forms.gle/GrF6D4TioUogVzxV8. Vă vom contacta în cel mai scurt timp pentru confirmarea înscrierii. Vizita este posibilă doar după ce primiți confirmarea!
 
Sînt disponibile două sloturi orare, fiecare pentru cîte o clasă:
  • 10:00 - 11:00
  • 11:00 - 12:00

Accesul se face mai ușor prin intrarea din Bd. Iuliu Maniu (Centrul CAMPUS - clădirea cu sticlă verzuie).

Vîrsta recomandata: 14 - 18 ani