Știința punerii de întrebări

Categoria: Ateliere pentru copii

Parteneri:
Planeta stiintei

Unde: Planeta stiintei (vezi harta)

Str Siriului nr 42-46, et 1, sector 1, Bucuresti

Programari:

Duminica 29 sep, 11:00 - 12:30

Într-un citat bine cunoscut, Einstein susținea că dacă ar avea 1 ora pentru a rezolva o problema de care ar depinde viață lui, ar petrece 55 minute asigurându-se că răspunde la întrebarea corectă.

A te întreba despre semnificația lucrurilor pe care le înveți îți menține curiozitatea trează, aprofundează înțelegerea și structurează gândirea critică; totuși, puține școli sau profesori se preocupă să le dezvolte copiilor această importantă abilitate.

Când știi că poți pune întrebări care să te ajute în ce îți doreșți să faci, că știi cum să le pui și cum să ți le prioritizezi, te poți simți împuternicit, în controlul situației tale, fie că este o situație de învățare sau una de viață.

Să poți pune întrebări necesită o serie de aptitudini precum:
# să fii confortabil în a petrece timp cu neștiința ta fără să încerci să rezolvi problema imediat
# deschidere,
# exercițiu și o rutină a minții

Cursul nu se ocupă de răspunsuri, ci doar de întrebări. Participanții vor fi încurajați să gândească întrebări fără a lua în considerare răspunsurile sau capacitatea lor de a le da.

Durata cursului: 1 1/2 - 2 ore

Luăm o problema, generăm întrebări, aflăm despre întrebările deschise și închise, încercăm să ne urmărim evoluția de la întrebările factuale la întrebările convergente și apoi divergente, urmând apoi să le potrivim contextului. Dar cel mai important, căpătăm un proces al punerii de întrebări și punem o piatră de temelie în procesul de autonomizare al învățării.

Toate acestea în timp ce lucrăm în echipa și ne jucăm.

Costul cursului:

60 lei / copil
100 lei/ 2 frati
140 lei/ 3 frati

Pentru detalii suplimentare: contact@planetastiintei.ro
Inscrieri

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste de peste 12 ani.

Trainer: Miruna Pătrașcu - trainer cu experiență de 9 ani de zile și 3 ani în ateliere cu copiii - pasionată de ceea ce face și cu drag de minți și suflete tinere