Planetarium star party

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Observatorului Astronomic  din cadrul Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Unde: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi

Strada Regiment 11 Siret nr.6A, 800340 Galați

Programari:

Vineri 27 sep, 18:00 - 22:30
Simbata 28 sep, 18:00 - 22:30

Observatorul astronomic Galati isi deschide portile cu ocazia Bucharest Science Festival.

Activitatea este coordonata de Ovidiu Tercu

Ovidiu Tercu este coordonatorul Planetariului şi Observatorului astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Domeniul de activitate principal al acestuia este popularizarea ştiinţei şi educaţia prin astronomie. Un alt domeniu de expertiză este consultanţa în domeniul construcţiei, dotării şi managmentul observatoarelor astronomice publice şi educaţionale unde are experienţă ca inginer, astronom şi muzeograf.

Din punct de vedere ştiinţific, Ovidiu Tercu a observat peste 1.100 de obiecte (asteroizi şi comete), raportând peste 11.000 de poziţii (coordonate cereşti) către Minor Planet Center, din care peste 5.000 de poziţii raportate pentru asteroizi apropiaţi Pământului (Near-Earth Asteroids) contribuind astfel la îmbunătaţirea determinării orbitelor acestor corpuri cereşti. Ovidiu Tercu este co-descoperitor a 12 stele variabile, pe care le-a descoperit împreună cu mai mulţi membrii ai Astroclubul „Călin Popovici”.

În semn de apreciere pentru activitatea depusă în slujba astronomiei în anul 2017 a primit Premiul Fundaţiei “Horia Hulubei” pe anul 2016. În acelaşi timp se bucură şi de o apreciere la nivel local, iar în acest sens a primit de două ori Premiul Municipului Galaţi “pentru Ştiinţă” în anul 2013 şi “pentru întreaga activitate din domeniul astronomiei” în anul 2018.