Revoluții în știință - primii pași în spațiu

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Esero Romania

Unde: La voi în școală

Programari:

Joi 27 sep, 10:00
Vineri 28 sep, 10:00

Atelier în care vom parcurge împreună o scurtă istorie a explorării spațiale însoțită de câteva experimente la îndemâna tuturor. Într-o ora și jumătate, vom vedea cum se lansează o rachetă, ce se întâmplă cu astronauții în timpul zborului, ce mavere și experimente fac aceștia odată ajunși la bord.

ESERO  (Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială), principalul proiect al ESA (Agenția Spațială Europeană) de susținere a învățământului primar și secundar în Europa în colaborare cu ROSA (Agenția Spațială Română), utilizează spațiul cosmic drept un context creativ și generos în conținut pentru predarea și învățarea științei, tehnicii, ingineriei și matematicii (STEM). Obiectivul său constă în îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor elevilor în aceste discipline încă din clasele primare și încurajarea acestora în alegerea unei cariere viitoare în domeniile STEM.

 

Detalii administrative:

Atelierul poate veni în școala voastră pentru a da instrumente profesorilor de știință și învățătorilor și poate veni și în clase pentru copii.

Vor avea întîietate la înscriere școlile care își înscriu și profesorii.

Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular.

Pentru detalii  o puteti contacta pe Cristina Stancu - cristina.stancu@rosa.ro