Pseudoștiința și Fake News în epoca digitală

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
GlobalFocus Center

Unde: Libraria Humanitas de la Cismigiu (vezi harta)

Bd. Elisabeta nr. 38
Bucuresti

Programari:

Simbata 29 sep, 15:00 - 16:30

Lipsa de înțelegere a unor fenomene ale vieții, lipsa unor fundamente ale gîndirii critice și punerea informației în context ne fac succeptibili manipulărilor, teoriilor conspiraționiste și fake-newsurilor. 

Într-o lume în care calitatea pare să fie garantată prin numărul de like-uri și nu prin valoarea intrinsecă a mesajului transmis, în care pe toți ne depășesc puțin evoluțiile tehnologice și în care efortul de a găși niște știri reale pare să fie atât de mult mai mare decât accesul facil la informații eronate, o lume în care nu numai indivizii, dar și statele cad pradă propagandei; pare că este aproape o obligație civică să avem niște noțiuni fundamentale fie că este vorba despre democrație, vaccinare sau surse credibile ale știrilor.

Vorbitori:

Sorin Cucerai jurnalist și analist politic. A absolvit facultatea de Filozofie a Universității din București cu specializare în morală și filozofie politică. Este Junior Research Fellow al Centro per Centro-Oriental Europe in Balkan, Università di Bologna, Italy și membru fondator al Societății Române de Științe Politice.
 
Andrei Tiut  - consultant politic cu experiență în politica internă și cercetare online. A lucrat în campanii politice în România și stăinătate împreună cu grupul Politics without Barriers. A fost implicat in ultimele schimbări aduse legii electorale.
 
Rufin Zamfir - director de programe la GlobalFocus Center, un think-tank independent pe politică externă cu sediul în București, România. Coordonează programul de Securitate și amenințări asimetrice (care acoperă războiul informatic, radicalizarea, terorismul și războiul cibernetic) și este analist strategic pentru Balcanii de vest. Rufin are un masterat în comunicare la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și un certificat în Studii asupra terorismului și violenței politice la Universitatea St Andrew din Scoția.
Este un contributor constant al revistei Foreign Policy, ediția în lb română și un pasionat bloger și analist geopolitic.
 

Și dacă tot sunteți în Librăriile Humanitas nu uitați că, pe perioada festivalului, cărțile de știință au promoții speciale.