Olimpice naționale la fizică își povestesc istoria și parcursul

Categoria: Science @ School

Unde: La voi în școală

Programari:

Miercuri 26 sep, 13:00 - 16:30
Joi 27 sep, 14:00 - 18:00
Vineri 28 sep, 14:00 - 18:00

Sabina Drăgoi - Sînt din Slobozia, Ialomița și m-am mutat în clasa a 5a la București că voiam să ating performanțele fratelui meu, fost olimpic internațional la matematică, dar între timp am descoperit o pasiune pentru fizică.

Am realizat că spiritul competitiv și gîndirea exactă mă definesc și am folosit olimpiadele ca să îmi exprim și dezvolt această pasiune pentru științe. În clasa a8a am întîlnit viitoarea profesoară de fizică din liceu care mi-a pus bazele pentru a ajunge la performanțele dorite.

Voi povesti despre cum relația cu profesoară de fizică, despre care auzisem la început că este dura, mi-a alimentat curiozitatea și pasiunea pentru fizică pînă am ajuns să ating performanță competițională o dată cu o relație apropiată cu dînsa.  

 

Ioana Stelea - Sunt Ioana și am 17 ani și de când mă știu am iubit știință.  Îmi plac astronomia și informatică foarte mult și de la grădiniță până la liceu m-am implicat pe cât de mult posibil în proiecte care să îmi stimuleze pasiunile. Am fost 4 ani consecutivi în lotul lărgit de astronomie și la diverse concursuri internaționale de robotică și de fizică. 

Hai să vă povestesc cum pasiunea mea pentru SF m-a dus de la naționale de astronomie, până la a îmi construi propiul rover, aplicații pe telefon și inteligență artificială.

Pentru detalii și programări vă rugăm să scrieți la office@asur.ro