Formula 1 prinde viteza in Romania!

Categoria: Experimente si Demonstratii

Parteneri:
Renault

Unde: Promenada Mall (vezi harta)

Calea Floreasca Nr. 246B, Bucureşti

Programari:

Vineri 28 sep, 16:00 - 22:00
Crezi că poți să obții 100km /ora în sub o secundă?

Elevii din cadrul echipei Malaxa s-au ocupat de treabă! Au proiectat mașinile, au făcut strângere de fonduri și cu sprijinul Renault s-au înscris în competiția mondială @F1 în școli. (F1 in Schools - World Finals)

Vino la Noaptea cercetătorilor | București, un eveniment partener Bucharest Science Festival 2018 și vei vedea cum un prototip de spumă poliuretanică la scară 1/20 din mașina reală va atinge 100km la ora sub ochii tăi!

Ii vei cunoaște pe Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Țîru (Graphic Design & Marketing Manager), David Șerban și Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) și Andrei Ostahie (Financial Executive) cei 5 tineri care au lucrat la acest proiect.

Competiția internațională multidisciplinară F1 in Schools - World Finals este susținută de comunitatea de Formula 1 și partenerii săi, cu participanți din peste 40 de țări ale lumii. Concursul presupune proiectarea și confecționarea unei mașini miniaturale de Formula 1, precum și realizarea unei strategii complete de marketing, financiare și de identitate vizuală. 

Echipa Malaxa a reprezentat România anul acesta în Singapore și va veni Vineri seara la Noaptea cercetătorilor | București să îți prezinte și ție proiectul lor.

Prototipul a fost realizat folosind programe avansate de proiectare CAD/CAM, la o scară de 1/20, având propulsie bazată pe CO2. Etapa de testare şi dezvoltare îndelungă a fost esențială pentru atingerea parametrilor de eficiență necesari, impuși de regulametul competiției.