Ateliere lego Bricks4Kidz pentru școlari

Categoria: Ateliere pentru copii

Unde: Bricks 4 Kidz (vezi harta)

Str. Glodeni nr. 3, Sector 2, Bucuresti
(incinta club Pescariu Sports&Spa, acces direct din Bd. Barbu Vacarescu)

Programari:

Miercuri 26 sep, 11:30 - 18:30
Joi 27 sep, 11:30 - 18:30
Vineri 28 sep, 11:30 - 18:30
Simbata 29 sep, 16:00 - 18:30
Duminica 30 sep, 16:00 - 18:30

Bricks4Kids vă propune o incursiune lego în cum fucționează mixerul de bucătărie, dragster-ul, ventilatorul, camionul de gunoi și iluziile optice. În timp ce lucrați împreună, vă dezvoltați creativitatea și aflați detalii interesante despre fiecare dintre ele.

Miercuri 26 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – DRAGSTER

Joi 27 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – VENTILATOR

Vineri 28 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – CAMIONUL DE GUNOI

Sîmbătă 29 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – MIXER

Duminică 30 Septembrie - Atelier Bricks 4 Kidz® – ILUZIA OPTICĂ

 

DRAGSTER

Capabil să parcurgă 400m în doar 4½ secunde, acest vehicul accelerează mai repede decât un avion cu reacție sau un monopost! La sfârșitul cursei, dragster-ul poate atinge 480 km/h! Lecția își propune să explice cum reușește această mașînă să atingă o viteză atât de mare. Vocabularul include termeni precum: accelerație, aerodinamic, tracțiune.

VENTILATOR

Copiii vor află de ce ne răcorește ventilatorul și vor construi propriul ventilator folosind piese LEGO®. Această lecție cuprinde o parte din știința legată de temperatura aerului, dar și informații interesante despre corpul uman sau despre cum ne încălzim și ne răcorim noi că “animale cu sânge cald”. Participanții vor învăța despre pericolele supraîncălzirii și despre modalitățile interesante de răcorire. Vocabularul cuprinde cuvinte precum: densitate, evaporare, homeostază, curent, indexul temperaturii.

CAMION DE GUNOI

Știați că românii produc în medie 1.20 kg de gunoi pe zi? V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu tot acest gunoi? Copiii vor construi un model de mașînă de gunoi și vor află cum poate fi folosit gunoiul pentru a crea energie. Această lecție cuprinde o discuție despre gropile de gunoi și câteva provocări legate de eliminarea deșeurilor.  Vocabularul cuprinde termeni precum groapă de gunoi, descompunere, energia biomasei.

MIXER DE BUCĂTĂRIE

Știați că pentru mixerul de bucătărie există peste 1000 de patente, mai mult decît pentru oricare altă invenție? Totul a început cu o manivelă atașată la angrenajele sale. Copiii își vor spune părerea despre felul în care mașinile ne ușurează muncă și vor discuta despre ce tip de invenție ar putea crea. Acest proiect dă ocazia participanților să observe cum funcționează mecanismele. Vocabularul include noțiunile: patent, inovație, intercalare, sensul acelor de ceasornic.

ILUZIA OPTICĂ

Copiii vor construi un model replică a unei „jucării” din epoca Victoriană numită taumatrop. Imagini diferite sunt imprimate pe fiecare parte a unui mic disc, iar în momentul rotirii discului cele două imagini se îmbina. Copii vor discuta despre persistența imaginii pe rețînă pentru a înțelege cum funcționează iluzia optică. Vocabularul include noțiuni precum: binocular, iluzie, retină.


Detalii administrative:

Pentru familii cu copii -  atelierele vor avea loc în fiecare zi a festivalului (Miercuri – Duminică), în intervalul 16:00-17:00 sau 17:30-18:30 .

Accesul se va face pe baza unui tarif promoțional de 25 lei/participant/atelier, tarif valabil DOAR pe durata festivalului. (tariful normal este de 50 lei)

Pentru înregistrare vă rugăm să completați acest formular

Pentru școli -  atelierele vor avea loc în fiecare zi a festivalului (Miercuri – Vineri) în intervalul 11:30 -12:30 . Accesul este gratuit.

Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular

 Participanții la acest atelier vor putea participa în concursul Kidibot - detalii aici