ATENȚIE: Locația evenimentului a fost schimbată! Întîlnirea va avea loc la Humanitas LIPSCANI, nu la Cișmigiu!
Cînd proiectează o clădire inginerii trebuie să ia în calcul nenumărați factori. Cu toții ne gîndim la rezistența la cutremur, dar la fel de importantă este și rezistența la vînt!
Mișcarea aerul din jurul nostru poate părea lipsită de importanță pentru o clădire, dar realitatea este cu totul alta. Vîntul - chiar și cel moderat - poate genera forțe importante asupra unei construcții, iar aceastea trebuie luate în considerare. În această seară ne vom întîlni cu trei specialiști în ingineria vîntului. Cum putem proiecta și ridica clădiri rezistente la furtuni? Cum sînt testate tehnicile de construcție și materialele folosite? Mihai, Ileana și Costin ne vor răspunde la aceste întrebări și ne vor deschide o fereastră către un domeniu al ingineriei care este prea puțin cunoscut publicului larg.
Participă:
- dr. Mihail Iancovici, conferențiar la Departamentul de Mecanica Structurilor (DMS), Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole (FCCIA) din Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB). Predă disciplinele “Statica construcțiilor”, “Dinamica construcțiilor și Inginerie seismică”- în cadrul programelor de studii universitare de licență, precum și “Inginerie seismică”, “Stability and Structural Dynamics” și “Earthquake Engineering”- în cadrul programelor de studii universitare de masterat, cu predare în limbile română și engleză
- dr. Ileana Paula Calotescu, președinta ARIV, Asociația Română de Ingineria Vîntului, conferențiar la Departamentul de Construcții Metalice, Management și Grafică Inginerească din cadrul Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole a UTCB
- dr. Costin Ioan Coșoiu, vicepreședinte ARIV, Asociația Română de Ingineria Vîntului, conferențiar la Departamentul de Hidraulică, Edilitate și Protecția Mediului (DHEPM) din Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) și director al Laboratorului de Aerodinamică și Ingineria Vîntului „Constantin Iamadi” (LAIV) din cadrul departamentului, UTCB.
Gazda evenimentului este
Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural. Corina a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică a Universității din București, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Cu o experiență de peste două decenii în acest domeniu, a realizat sute de interviuri cu cercetători români și străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la decernarea premiilor Nobel.
________
Detalii administrative:
Intrarea este liberă și nu necesită înregistrare prealabilă.