Ia legătura cu noi

Cariere în STEM - tips & tricks pentru elevi…

Cariere în STEM - tips & tricks pentru elevi și studenți

Detalii eveniment:

Numărul tinerilor interesați de cariere în STEM pare să crească de la un an la altul. Dar care sunt primii pași spre o astfel de carieră? Ce trebuie să înveți? Mai ai timp pentru viața personală? Unde e mai bine să te angajezi? Ce subiecte trebuie să urmărești? De unde e bine să te informezi? Poți face carieră în România sau ar trebui să emigrezi? Cum La aceste întrebări și multe altele vor răspunde invitații noștri. Vă așteptăm la o discuție interesantă, cu multe tips & tricks pentru tineri care vor să urmeze o carieră în STEM.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea unui loc, te rugăm să completezi formularul: https://forms.gle/9PyHt1cxay1wun5YA

Silvia Batorii este pasionată de știință, tehnologie și explorarea spațiului cosmic.
Pentru a îmbina aceste pasiuni și pentru că îi plac provocările, după ce a absolvit studiile de licență și master în cadrul facultății de Automatică și Calculatoare (Politehnica din București), a devenit inginer de sistem software în domeniul aplicațiilor spațiale. În plus, susține organizații care promoveaza oportunitățile oferite de domeniul spațial și s-a implicat în diverse comunități alături de care încurajează tinerii în alegerea unei cariere STEAM.

Rareş Bişag - absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială, Rareș este un mare pasionat al domeniului spațial. Foarte implicat în sfera educațională încă din adolescentă, a fondat Romanian Space Initiative (ROSPIN) este un ONG ce are ca scop promovarea și încurajarea domeniului spațial în România, având ca viziune crearea unei comunități unite de aspirațiile sale către spațiu si SpacedIn, primul centru de educatie spațială din România.

Dani Petrache - cunoscută mai ales ca Danivers, este programator, iar în timpul liber se ocupă cu popularizarea de științei. Mai exact, crează video-uri pe instagram si TikTok, în care oferă explicații pentru diverse fenomene din viața reală într-un mod fun, dinamic și cool, astfel încât să prindă la cât mai mulți oameni care sunt interesați de știință sau de ce nu - care pot deveni curioși după ce urmăresc video-urilor realizate de ea.

Intrarea este liberă.  Ce perspectivă măreaţă ar putea să înflăcăreze imaginaţia elevilor şi studenţilor? Ce exemplu mai bun am putea să găsim despre forţa pe care ştiinţa ne-o oferă?

Partenerii evenimentului
Editura Humanitas
Fii la curent cu evenimentele festivalului!

Abonează-te la newsletter