Schimbările climatice au un impact imediat asupra bunăstării noastre individuale. De la insulele de căldură urbană până la sărăcia energetică, suntem cu toți afectați de acestea în egală măsură. Totuși trebuie să înțelegem ce am putea face pentru a reduce impactul acestor procese și cum putem deveni mai rezilienți pe termen lung.
Împreună cu:
Dr. Lorena Axinte - lucrează în diverse proiecte europene alături de orașe care doresc sa își decarbonizare sistemele de transport. Ea deține un doctorat în Planificare Urbană și Regională, obținut în urma cercetării realizate la Institutul de Cercetare pentru Locuri Sustenabile, Universitatea din Cardiff, UK. Proiectul ei a analizat procesele care pot duce la practici de dezvoltare regională regenerativă, precum și moduri de includere a tinerilor în deciziile care le vor afecta viitorul. Lorena a lucrat, de asemenea, ca și cercetător Marie Curie în SUSPLACE ITN, și a beneficiat de un Master Erasmus Mundus in Studii Urbane.
Vlad Radu Zamfira - Cercetează îndeaproape politicile de sustenabilitate din Scoția legate de industria berii, whisky-ului și producerea de energie regenerabila. Arheologie costala și impactul schimbărilor climatice asupra comunităților costale. Vlad deține un Master of Arts Archaeology & History de la University of Aberdeen, Scoția.
Dr. Sorin Cebotari - fondator proiect InfoClima.ro, Sorin deține un doctorat în Geografie de la Universitatea Babeș-Bolyai, obținut în cadrul unei burse Marie-Curie, finanțată de Comisia Europeană. În perioada cercetării doctorale a avut stagii de cercetare în Berlin, Bruxel și Budapesta, analizând politicile energetice Europene și impactul regenerabilelor asupra proceselor de periferalizare. Fiind implicat activ în dialogul despre decarbonizare în UE, Sorin a fost invitat să facă parte din juriul competiției RegioStars 2018, organizată de Comisia Europeană unde a jurizat proiectele din categoria “Achieving sustainability through low carbon emissions”.
Detalii administrative:
Dezbaterea va avea loc pe Zoom (la acest link care necesită înscriere prealabilă). Va putea fi urmărită în direct pe pagină de FB a festivalului și ulteriour pe canalul de Youtube. (Veți putea pune întrebări și dacă sunteți în întâlnire și dacă urmăriți pe FB)
Participarea este gratuită.