De la asistenții personali și pînă la mașinile autonome, sistemele cu inteligență artificială și-au făcut deja intrarea în societatea modernă. Tehnologiile bazate pe IA au potențialul de a revoluționa economia, educația și entertainment-ul, dar în același timp, introducerea lor pe scară largă ridică întrebări cu privire la control și la viața privată.
În această seară, doi cercetători cu studii în domeniul sistemelor cu inteligență artificială vor descifra pentru un public nespecialist un domeniu care poate părea ezoteric la prima vedere.
Participă:
Iuliu Vasilescu, șef de lucrări și cercetător la Universitatea Politehnica din București, Centrul de Cercetare CAMPUS, în domeniul roboticii, electronicii și inteligenței artificiale. Iuliu și-a obținut doctoratul la Massachusetts Institute of Technology (MIT) în Boston, US, lucrând la proiecte de robotică subacvatică și rețele de senzori (http://iuliu.com/).
Bogdan Ionescu, profesor și manager al Centrului de Cercetare CAMPUS, din cadrul Universității Politehnica din București. Bogdan și-a obținut doctoratul la Université de Savoie, Franța cît și la UPB. Se ocupă de dezvoltarea de sisteme de învățare automată și inteligență artificială pentru aplicații multimedia (http://campus.pub.ro/lab7/bionescu/).
Moderarea va fi asigurată de Vasile Decu, jurnalist de știință.
Intrarea este liberă.