Ne aflăm în pragul unei noi revoluţii industriale ce va schimba radical modul în care trăim şi chiar fundamentele umanităţii. Diseminarea sistemelor inteligente interconectate în domenii extrem de variate, întreţeserea loc cu structura însăşi a societăţii, vor avea un impact enorm asupra modului în care trăim şi în care ne raportăm unii la alţii.
Împreună cu Varujan Pambuccian, "naşul" industriei IT din România şi Corina Negrea, jurnalist de ştiinţă la Radio România Cultural, vom aborda patru domenii care schimbă azi lumea - fabricaţia aditivă (mai cunoscută drept imprimare 3D), robotica, inteligenţa artificială şi bioinformatica, toate fiind extensii ale tehnologiei informaţiei, şi vom discuta despre impactul lor asupra societăţii umane şi, pe termen lung, asupra însăşi speciei noastre.
Varujan este doctor în matematică şi iniţiatorul Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, comisie pe care a înfiinţat-o şi al cărei membru este şi azi. Deşi de 20 de ani este activ în politică, îşi continuă şi cariera în IT. În 2012 a depus spre brevetare o tehnologie care permite utilizarea în regim concurent a mai multor suprafeţe tactile, iar în prezent dezvoltă tehnologii în domeniul virtualizării.
Corina a absolvit Facultatea de Chimie-Fizică la Universitatea din Bucureşti, iar din 1995 este redactor la Radio România Cultural. Are o experienţă de peste douăzeci de ani în jurnalismul de ştiinţă şi a realizat mii de interviuri cu cercetători români şi străini. Din 1998, este corespondentul Radio România la Stockholm la „Săptămâna Nobel". A fost bursieră a cîteva dintre cele mai prestigioase instituţii, universităţi şi programe de pregătire dedicate jurnaliştilor de ştiinţă din lume: EICOS – Martinsried, Germania; Knight Fellowships – Stanford University, SUA; FACS – Caltech, Pasadena, SUA etc.