Colonizarea altor planete implică arhitectura ingenioasă, iar imaginaţia celor mici crează soluţii inedite. Fie că e un dom geodezic, o structură de gheaţă printată 3D sau tunele ascunse sub pămînt, habitatele umane de pe alte planete sînt o provocare pe care micii colonişti o vor cuceri cu veselie şi creativitate.
Proiectul eematico pentru exploratorii galactici este o casă spaţială în formă de sferă a cărei structura prefabricată de lemn se prinde cu piese metalice. În echipe, copiii vor planifica, vor pregăti materialele necesare pentru a monta baza spaţială, vor asambla construcţia de aproape 2 m diametru, iar apoi vor adaugă anvelopanta. Materialele şi sculele cu care vor lucra sunt numeroase şi diverse, precum şuruburi, şaibe, piuliţe, chei şi şurubelniţe, piese de lemn şi colţari metalici, materiale textile şi multe altele.
Obiective educaţionale: antrenamentul capacităţii de soluţionare a problemelor, dezvoltarea abilităţilor cognitive, dezvoltarea abilităţii de a urmări instrucţiuni, antrenamentul capacităţilor de focalizare a atenţiei, dezvoltarea inteligenţei practice, dezvoltarea abilităţilor motrice fine, exersarea lucrului în echipă.
Informaţii importante:
Grupa de vîrsta: copii între 7 şi 12 ani
Cost: 85 lei / participant. (Fraţii/surorile beneficiază de o reducere de 10%.)
Atelierul eematico necesită înscriere prealabilă pe baza completarii acestui formular https://goo.gl/forms/WAORBm0KJSIQm2Xf1
Detalii suplimentare puteţi afla la hello@eematico.org
Eematico este o organizaţie care deschide drumul inovaţiei programelor educaţionale menite să dezvolte abilităţile de viaţă pentru secolul 21. Facem asta prin învăţare experienţială, bazată pe joacă şi facere precum şi pe materialele noastre didactice. Considerăm joaca procesul fundamental de învăţare în natură şi construitul bazat pe tehnici de cea mai avansată formă a acesteia.
JOACA ESTE TREABĂ SERIOASĂ!
Copiii descoperă domenii variate într-un mod educativ şi distractiv. Planifică, construiesc, se distrează şi învaţă să aibă încredere în forţele proprii, să distribuie corect merite şi responsabilităţi, să-şi poată evalua singuri acţiunile şi deciziile. De asemenea, îşi dezvoltă abilităţile de a lua decizii, de a rezolva probleme deschise, de a planifica, organiza şi prioritiza acţiunile, de a comunica şi colabora, de a şti cînd este bine să fii competitiv şi cînd nu, de a înţelege şi folosi responsabil tehnologia umană, de autoexprimare şi determinare, de a face, de a fi creativ. La acestea, adăugăm cunoştinţele academice care sînt strîns legate de activităţile noastre de bricolaj, construire şi joc.
Sîntem arhitecţi, psihologi, ingineri, filologi, designeri şi oameni de comunicare şi marketing. Împreună, de mai bine de 4 ani, ne folosim pasiunea, ideile şi priceperea pentru a dezvolta programe necesare pentru o educaţie completă şi adecvată nevoilor copilului şi adultului în secolul 21.